Like.mysome.net

Tar et ord og lar det vandre, deler det med mange andre.


IKEA skaper oppmerksomhet

Med videolanseringen av den nye IKEA-katalogen, IKEA Bookbook, ble det skapt mye oppmerksomhet.

Katalogen ble i god Apple-stil kalt Bookbook, og presentasjonen ble gjennomført på lik linje som et hvilket som helst Appleprodukt, med et humoristisk snitt.
Lanseringen ble gjort via Sosiale Medier, spesielt videodelingstjenester, og ser ut til å spre seg godt med omtale i flere medier, deriblant time.com.

Jeg skal vel strekke strikken så langt som å si at jeg tipper Steve Jobs smiler godt der han er nå, både av innholdet og gjennomføringen.

Men, hvilke mekanismer/teorier innen faget markedskommunikasjon ble egentlig brukt?

Jeg vil vel påstå at IKEA med en profilposisjonerings-strategi her har gått for et budskap skapt for perifer prosessering hos målgruppen.
Målet har vært å påvirke den affektive holdningen, styrke IKEA sin posisjon og øke sannsynligheten for at målgruppen velger IKEA når det skal handles.

Oversatt til norsk dagligtale: En kampanje som er planlagt for å skape oppmerksomhet, følelser og engasjement samt å gjøre målgruppen nysgjerrig nok til at terskelen for å lese katalogen, sjekke nettsidene til IKEA og/eller besøke butikken for å handle blir lavere.

Er jeg på riktig spor, eller tar jeg fullstendig feil?

 

Comments are closed.

One response to “ IKEA skaper oppmerksomhet ”

  1. cecilie sier:

    Jeg tror du har mye rett i det du sier. Til fin informasjon er det en liten diskusjon om kampanjen her, kan jo være interessnt å stille spørsmålet også her kanskje ? https://www.facebook.com/Sosialkommunikasjon/posts/535627926569953?comment_id=535691453230267&offset=0&total_comments=7&notif_t=share_comment

%d bloggere liker dette: